perfume or poison?

09.02.2011., srijeda

Preselila sam se!

Odsad me pratite na novom blogu!

Pusa svima i čitamo se!
- 00:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

31.01.2011., ponedjeljak

Imam puno ideja.
Nemam strpljenja ostvariti ijednu od njih.
Zato radim popis, da se natjeram da budem malo produktivnija u veljači.
Vi ste mi svjedoci, hehehe :)

1. želim na klizanje, jer nisam bila od prošlog siječnja, a kupila sam klizaljke i moram ih "krstiti" (nadam se, ne padom). Kad smo već kod klizanja, nisam baš ekspert i ne kližem unatrag, ne radim nikakve fancy okrete, piruete niti išta takvoga, ali eto gušt je.. e, i najdraže mi je klizalište Šalata.

2. želim opet ići na fitness i to se nadam da ću početi već sutra.

3. namjeravam većinu ovog mjeseca (definitivno prva dva tjedna) provesti u knjižnici učeći, jer sam čvrsto odlučila porješavati nekoliko ispita u ovom roku (inače u zimskom ispitnom roku jedva da dam išta, jer sam prepospana i trula za biti produktivna).

4. prestat ću mahnito kupovati šminku, majke mi, i nastavit ću i dalje s guštom kopati po svojoj kutiji sa šminkom, nalaziti zaboravljenu šminku i opet ju koristiti. Čak namjeravam i koji tjedan posvetiti paletama - u smislu ovaj tjedan koristim e.l.f. Everyday eyes (njome sam malo razočarana), sljedeći tjedan Sleek Storm (nju još čekam)..
** exceptions - onaj rozi lak iz nove Essence kolekcije, divan mi je. I ako nađem neki luminizer/highlighter koji bi konačno završio potragu za savršenim.

5. kad mi prođu ispiti, želim nadoknaditi čitanje .. konkretno, od Božića mi još stoji Osjećaj za nadnaravno na natkasliću, to je definitvno prva knjiga na popisu. Voljela bih i neki dobar roman pročitati, molim preporuke ali bez ljubića i chick-lita (nemrem više.....).

6. moram u manji šoping - traperice trebam, a želim neku narančastu majicu ili s nekim printom (ne mislim print kao graphic t-shirt nego u smislu da ima neki pattern. Damn it kak se to kaže na rvackom?? Moram prestat pratit strane blogove)

Javit ću kak to sve prođe..


Od ostalih stvari kaj mi sad padaju na pamet...
> razmišljam da se uključim u Shoeperwoman's Shoe Challenge (vidi ovdje), ali me malo strah ić brojat sve svoje cipele a i ne znam kak bih se fotkala svaki dan. Probala sam već koji put al su slike očajno ispadale.
> imam savršeni nove McQueenasti šal s lubanjicama iz Tally Weijla (35kn), crno rozi i lubanjice imaju srcaste rupe za oči, so sweet.
> imam novootkrivenu strast za lubanjicama. Krivim Chiaru.
> riskiram sa šminkom. Neki dan sam nosila vrišteće rozi ruž, danas imam svijetloplavi lak na noktima.. eto zabavlja me :)
> uhvatila sam u Accessorizeu torbu koju sam škicala otkad je izašla jesenska kolekcija, al nisam htjela dat za nju 350kn. Divna teta u dućanu u Ilici mi je locirala moju (navodno zadnju) takvu torbu u City Centru, dogovorila da je dostave, i čak je u međuvremenu snižena (s 50 na 70% popusta) na 100kn. Score!
** btw to je torba na ovom linku, slika nije moja nego od Lele sa Šminkerice.
> osvojila sam divno Catriceovo sjenilo (metalik svijetlorozo) na nagradnoj igri kod Lorelai - sjenilu sam umjesto Gilbert's Grapefruit smislila ime Don't think, just pink! :)

Tolko od mene. Sorry na lijenosti ali ovaj blogeditor me totalno umara sa svojim debilnim html-om, pa mi je ubacivanje slika totalno naporan zadatak. Jel to išta bolje na blogspotu?

Pozz svima, i želim vam ugodnu i produktivnu veljaču :)

- 22:19 - Komentari (2) - Isprintaj - #

04.01.2011., utorak

Uzasno zelim........

.........kupiti ovu ljepotu od highlightera!!! Zove se i-glow, nijansa je Sirocco a proizvođač New Cid Cosmetics.



Na slici gore izgleda totalno bezveze, jelda? E pa pogledajte onda ovo...



.. i pročitajte review ovdje, na odličnom make-up i lifestyle blogu The Gloss Goss kojeg piše Tali, Londončanka podrijetlom iz Opatije.. ona se stvarno kuži u šminku pa vjerujem njenim recenzijama, a i slike su joj uvijek precizne i odlično prikazuju stvarno stanje stvari, nijanse, teksture i sl. Prochekirajte njen blog! Btw. nedavno je otvorila i drugi blog za teme povezane s modom, pa ako želite pasti u depresiju zbog nedostatka MiuMiu torbi u svom životu kao neki ovdje.. zujo

Uglavnom..... Na ASOS-u je na sniženju za nekih 25 dolara, sa shippingom oko 35 dolara, evo ovdje..

Patim se da je to nevjerojatno, jer si ne mogu opravdati trošenje skoro 200kn na jedan komad šminke.. novce sam već uplatila na račun, Sirocco je u košarici a ja na checkoutu i zato vas molim..
a) nagovorite me da kažem "ah kvragu pa kad ću trošit na šminku ako ne s 24, osim toga to je super all-year-round proizvod i dobije ga se masa i nikad ga neću potrošiti i stvarno je divan i moram ga imati" cerek
b) budite glas razuma i dajte mi neku jeftiniju alternativu (jer je highlighter stvarno neophodna stvar u zimskoj make-up rutini, ahem lud)
c) utješite me ako se odlučim na kupnju a on bude out of stock što će se najvjerojatnije i dogoditi. cry

Komentari.. ready, set, go!
- 00:47 - Komentari (10) - Isprintaj - #

25.12.2010., subota

Moja lista najbolje obučenih za 2010. godinu

Neki dan sam se sva uživjela u biranje mog favorita za Best dressed of the year na stranici koju obožaaaavam.. Red Carpet Fashion Awards, pa evo nekoliko mojih ovogodišnjih favorita..

Prvo mjesto, uvjerljivo.. Sarah Jessica Parker u haljini Alexander McQueen, na 2010 CFDA Awards.


Ostale stylish ženske vam stavljam in random order..

Original Video - More videos at TinyPic
(sorry kvaliteta videa je jeziva, moram smislit nešto bolje)

To bi bio moj izbor za najbolji styling za izlazak na crveni tepih, a što se tiče cjelokupnog dojma ove godine su me zadivile:
Sarah Jessica Parker koja je imala fantastičnu turneju za SATC2 - sjećate se Viviene Westwood cvjetaste haljine na volane koju je imala na japanskoj premijeri?
Gwyneth Paltrow koja me oduševila Calvin Klein narančastom haljinom bez leđa koju je nosila na otvorenju jednog CK dućana.. Haljina je naravno minimalistička kao i većina CK odjeće, no mene je oduševila najviše zbog boje koju Gwyneth rijetko nosi, a fantastično izgleda na njoj.. ah naravno i cipele su bile predivne..
Emma Watson koju sam već objavila koji post niže u Rafael Cennamo čipkasto-pernatoj haljinici s premijere HP7 filma.. ma ona ima i odličan streetstyle! Sigurno pomaže što je model za Burberryjeve kapute i torbe hehehe..
Kim Kardashian za koju me uopće ne zanima što ju svi nazivaju posvudušom, ja tvrdim da njena stilistica Monica Rose (možete ju pratiti na njenom blogu ovdje stvarno zna svoj posao jer je Kardashianica bila moderno, pomalo edgy obučena ovako, "za po danu", a za večernje izlaske je prestala birati fufaste minjake i počela nositi elegantne haljine koje srećom nisu sve na istu foru kao što su bili minjaci, ali sve joj savršeno naglašavaju obline.


- 19:41 - Komentari (3) - Isprintaj - #

18.11.2010., četvrtak

Izvannastavne aktivnosti :)

Neki dan sam nakon valjda sto godina bila u kinu, i to ni više ni manje nego na premijeri filma Harry Potter i darovi smrti (1.dio). Kao dugogodišnji fan serijala bila sam vrlo uzbuđena što ću vidjeti kak su to izveli, budući da je sedma knjiga ekstra napeta.. onda mi je raspoloženje malo splasnulo jer je film u dijelovima opasno podsjećao na neki film hrvatske proizvodnje (čitaj: čemer i jad, depresija, muzike nema, dijalog svakih 10min). Međutua, mora im se priznati da su zaista vjerno dočarali atmosferu knjige, tjeskobu, napetost i strah.. (zato mi je drago da sam film gledala u kinu.. doma bih vjerojatno odustala na pola, al bilo bi mi žao!) Dakle, film preporučam, definitivno je ugođaj puno bolji u kinu nego doma. Samo da vam napomenem da mlađe klince ne bih vodila, jer je film malo.. strašan.. ozbiljno eek

S druge strane, pratila sam pojavljivanje glumačke ekipe na premijerana diljem svijeta i opet sam se totalno zaljubila u stil Emme Watson koja čak i s kratkom dječačkom frizurom izgleda apsolutno prekrasno i divno i.. cerek
Evo look sa svjetske premijere, pa prosudite sami:


E osim toga, samo da vam preporučim nabrzaka jednu neobičnu knjigu koju sam pokupila ni manje ni više nego u Konzumu.. Zove se Vodoriga, pisac je Andrew Davidson pa ak vam treba odmor od chick lita, pokušajte s ovom knjigom. Ipak dodje 19,90kn pa skoro da i ne možete fulat sretan

Kiss svima.. odoh na klizanje wave
- 14:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #

20.10.2010., srijeda

Kaj ima novoga?

Eto ja uživam u slobodnom popodnevu nakon nekoliko vrlo ispunjenih dana.. Pa rekoh da vam napišem par sitnica - kaj sam ja radila ovih dana?

> radila sam! Budući da ću sljedećih nekoliko mjeseci imati vrlo ispunjen raspored (upisala sam stvarno previše kolegija ovaj semestar), odlučila sam iskoristiti još ovo malo relativno slobodnih dana da honorarno zaradim koju kunu! Čak ću ih pokušati i ne potrošiti sve unaprijed zujo

> .. a to mi zasad ide stvarno loše. Ono ljudi.. stvarno loše. Imam 3 nova para čizmi i please nemojte misliti da sam neka bogatašica - ulovila sam ih po smiješnim cijenama! 2 para za malo više od 500kn zajedno, a treći par je vrlo preuranjeni rođendanski poklon - da, čizme su toliko dobre!! Te su vrlo visoke ankle boots koje izgledaju kao rad Nicholasa Kirkwooda ili sestara Rodarte ili Alexandra McQueena (riječju: opake su), drugi par su smeđe na petu za svaki dan, koje izgledaju kao gojzerice pomalo (a to pak bolje izgleda nego što zvuči), a treći par su poštene čizme kak bi rekli moji doma - prave zimske! Iznutra su podstavljene pravom dekicom - kao od flisa! Božanstveno!
(for the record: ice su mi najodbojnija obuća ikad i uopće nije dolazilo u obzir da ih kupujem, pa sam duuuugo duuugo tražila futrane čizme koje a)su actually lijepe i b)su mi financijski prihvatljive.)

> da se odmah do kraja ispovijedim sa šopingom? Uzela sam si danas u Kozmu na 40% popusta moj drugi najdraži parfem svih vremena (za all time favourite vidi sidebar desno), Gianfranco Ferre - Lei. To mi je valjda 3. ili 4. bočica i planirala sam ju već dugo uzeti, pa mi je ovaj popust došao kao naručen! Evo vam malo o parfemčeku na stranici PunMiris ovdje.

> ermmmmm i kupila sam si konačno Pictionary. Doduše one2play verziju koja se zove Draw out (vidi na webu ovdje), meni ne smeta kaj nije original jer je ova verzija povoljnija (ak kupujete prek weba imate i 15% popusta!), kompaktnija i najvažnije - dostupna! Pictionary je brijem oko 250kn a i rasprodan je stalno..

> u zimskim mjesecima se volim družiti po doma, a i obožavam igrati društvene igre. Mislim da je to totalno zapostavljena navika, a toliko mi je draža od sjedenja u smrdljivim bircevima! Zato za rođendan očekujem još jednu igru koja je doduše za dob 18+ hehe - Drinkopoly! party Vidi na webu ovdje. Uglavnom igrala sam tu igru s curama u petak (i zato cijelu subotu provela u krevetu zbog mamurluka) i fantastična je, puno zabavnija od Cugopola koji je više po principu "zeleni pije", "crveni i plavi ne piju".. dok Drinkopoly ima puno zabavnije ideje u stilu "susjedi te čvrgaju - tko te čvrgne slabije pije jednu kratku", "svi u trapericama piju 1 gutljaj", "ispričaj vic, ako je dobar idi naprijed".. Mogu vam reći da smo se stvarno nasmijale i zabavile uz tu igru!

> da ne bih ispala cugerica, napisat ću i da sam neki dan igrala Čovječe ne ljuti se (običan!, ne ovaj).. bilo je baš zabavno! sretan

> nisam odavno (čitaj: 15-ak dana, al ljudi to je znatan napredak!) ništa zgriješila u Kozmu (minus parfem al ovdje konkretno mislim na šminku).. Ponosna sam! I ništa mi ni ne treba.

> Ipak to što mi niš ne treba ne znači da ništa ne želim. Pa ipak sam žensko .. zujo Na wishlisti mi je na prvom mjestu neka paleta neutralnih sjenila - najradije bih Urban Decay Naked Palette (super recenzija ovdje), ali možda kupim NYX Nude on nude (vidi ovdje) ili jednostavnu neku 28 Neutral paletu s eBaya.. ne znam još.. to mi nije hitno. Rado bih od lakova za nokte O.P.I.-jev Tickle my France-y i China Glaze-ov For Audrey (swatchevi ovdje, btw kupila sam ovaj Catriceov Crispy Crimson i divan je, dosta mu je jedan sloj!!).. ali ti lakovi su mi tak i tak nekak više ljetni pa mi stvarno nisu prioritet.

> namjeravam uskoro pokušati napraviti franken lak (zmiješati lakove koje imam da dobijem novu nijansu), s tim da mi je orijentir Chanelov Khaki Vert (maslinastozeleni), javim kak to prođe makar sam sasvim uvjerena da ću to totalno zeznuti..

> a sad da bih se očistila od imidža totalne konzumeristice, samo da napomenem da se u zadnje vrijeme vrlo zanimam za knjige o duhovnosti i religiji - na meniju su mi Putovanje duša (link) i Sudbina duša (link) dr. Michaela Newtona, a poslije toga se bacam na Iluzija o Bogu link) Richarda Dawkinsa (btw naslov je sasvim krivo preveden - original se zove The God Delusion!) koji je btw za BBC snimio nekoliko odličnih dokumentaraca na temu vjere (na Google Videos potražite The Virus of Religion i The Root of all Evil).

Phew! Idem sad dalje čitati a vas ostavljam u hrpi linkova wink
Napišite mi kaj ima novog kod vas? Čime se bavite?

p.s. skoro zaboravih - hvala na lijepim komentarima! Uvijek me razvesele! cerek

p.p.s. whoa - sad sam na ovo naišla. Stvarno posebno i originalno!! Vidi lude cipele na Kobi Levi Design.
- 20:45 - Komentari (6) - Isprintaj - #

27.09.2010., ponedjeljak

Here we go again..

Od ovog vremena me hvata depresija. Ne volim zimu i sve što ona nosi sa sobom, ja sam definitivno poklonik toplijeg vremena i znatno viših temperatura... pa evo jedan nostalgični post..

Što mi već sad fali...

> nebo u plavim, ljubičastim, narančastim bojama.. zalasci sunca i oblaci najrazličitijih boja i oblika > Nisam inače baš romantična duša koja pati na zalaske sunca, slikam ih više zbog eksplozije boja.. To mi već tako fali.. Već danima nisam vidjela nijednu boju na nebu, vrtimo se u spektru bijele i sive.. i uvijek mi se spavaaa... zijev
> sandale > pogotovo mi već sad nedostaju jedne sandale s punom petom koje nisam stigla s guštom iznositi, budući da sam ih kupila na samom kraju ljeta, a pošto sam zimogrozna prestala sam ih nositi još prije nekoliko tjedana.
> šareni noktići > ok, znam da ih ja mogu još uvijek nositi, ali nekako mi je nelogično posegnuti za npr. koraljnim lakom uz ovakvo vrijeme.. već sam se prebacila na razne greige, ljubičaste i općenito tamnije nijanse.
> kava i sunčanje na terasi > znate ono kad sjedite na kavi s frendicom i atmosfera je tako idilična da možete chillati čak i u apsolutnoj tišini bez problema.. aaaaah.. **napomena: ja sam gradsko dijete pa ovakve situacije ne zamišljam nužno uz more ili ikakvu vodu, makar ne smeta, naravno wink
> gole noge > jer koliko god da je depiliranje naporno, najlonke su mi apsolutno iritantne i stvarno, pa nemrem ih obuć ni 2-3 puta bez da puknu, wtf?? A i baca me u depru pomisao da ću sljedeće mjesece provesti većinom u trapericama koje su mi počele neobjašnjivo ići na živce..
> život bez boli > ne znam koliko vam je ovo poznato, ali moji problemi sa sinusima su uvijek najizraženiji tijekom promjena godišnjih doba, što znači da sam ovih dana totalno van fukncije. BTW razmišljam o tome da odem na akupunkturu za koju sam čula da je vrlo učinkovita u otklanjanju boli u sinusima; zna li itko nešto više o tome i ima li možda netko za preporučit neki salon ili sl.?
> večernje druženje na klupici uz pivicu > jer nam se ne da sjedit u birtijama i nadvikivat se s ostalim ljudima u bircu.. mi volimo svoj mir party
> otvoreni francuski prozor > to mi je najdraži dio naše dnevne sobe, jer imamo pogled na breze i ptičice, a i srećom nijedna zgrada nam nije preblizu, pa moja mačka provodi pola dana uz prozor, mi kažemo da "gleda TV" belj
> ljetna hrana > čitaj rižotići s povrćem, paštice s umacima i sl. - lagano a ukusno! Fali mi to, jer volim laganu hranu, makar mi ni ovo davljenje u špeku, varivima, sarmama i sl. ne pada baš tako jako teško njami


Ali ipak, da ne biste pomislili da sam totalni mrgud, ima nekih stvari kojima se i veselim..

> tople ruke mog dečka > obožavam mu staviti ruku u džep i pustit da me grije.. kad nisam s njim uvijek se smrzavam, ali dosjetila sam se - naručit ću hand warmers !!
> zelene čizme > jednostavno ih jako volim fino peta je taman, oblik savršen, udobne su, boja je krasna i sve u svemu, žao mi je kaj ih nisam kupila u svakoj raspoloživoj boji dok sam mogla. BTW sad sam odlučila da mi se sviđaju čizme iznad koljena pa sam u potrazi za nekim jednostavnim modelom, može čak i bez pete.. any sestions?
> kazališne predstave > zadnjih godina sam počela mnogo češće ići u kazalište što me jako veseli! Tijekom ljeta mi je baš nedostajala takva vrsta izlazaka i zabave, tako da jedva čekam da nabavimo neke ulaznice i opet odemo u HNK thumbup nadam se da ću opet uspjet pogledat balet "Don Quijote" - oduševio me!
> marame > moj najdraži modni detalj !! Ovih dana puno nosim one marame jarkih boja da me malo trgnu iz ovog sivila - sva sreća kaj sam ih prošle godine nabavila masu thumbup
> kuhano vino > njamiiii... nisam alkić ali obožavam miris kuhanog vina.. party
> kad mi se moja mačka uvuče pod dekicu i sklupča uz mene > kao sad.. slatkica moja.. cerek
> moja najsavršenija siva kožna jakna > malo je "designer inspired" .. konkretno liči na onu krasnu jaknu od Rick Owensa kaj ima cif onak u dijagonalu. Obožavam je!
> zakovice + koža + traper > nemreš fulat..
> večeri uz serije, čips i umakiće > koooonačno su počele nove sezone Gossip Girl i Big Bang Theory!! cerek Osim toga, gledam i Californication, nabavila sam Iron man 2... I više nemam problema s kišnim večerima!
> debrecinke na Trgu > da, da, ok, ja sam opsjednuta hranom. Priznajem! njami


Što vama fali od ljeta? Čemu se veselite tijekom jeseni i zime?
- 10:47 - Komentari (4) - Isprintaj - #

30.08.2010., ponedjeljak

Benefit Benetint

Kad me već krenulo s tim recenzijama, iskoristit ću nalet inspiracije i malo vam pisati o svjetski poznatom, revolucionarnom tekućem rumenilu Benetint marke Benefit. Koristim ga već nekoliko tjedana tijekom kojih sam se dosta i raspitivala i informirala o korištenju, prednostima i manama ovog rumenila. Pa, da počnemo.. sretan



Rumenilo je pakirano u bočicu sličnu bočici laka za nokte, u kojoj dobijete 12,5ml rumenila što je zaista mnogo i sigurna sam da traje minimalno pola godine - godinu uz svakodnevno korištenje. Rok trajanja je 12 mjeseci od otvaranja, tako da nema žurbe sretan Bočica je staklena što je pomalo opasno u slučaju da se razbije ili napukne u torbi, koferu ili ako ga npr. srušite dok se šminkate u kupaonici - ouch.. Sigurna sam da je Benefit testirao izdržljivost tog stakla, ali ja ga sama ne bih nosila na putovanja baš iz tog razloga. (Osim ako bih ga zatvorila u plastičnu vrećicu sa onim nepropusnim zatvaračem.) Čep je od bijele plastike i to mu je također zamjerka, jer može napuknuti ukoliko ga pokušate prejako zašarafiti, a ako ga preslabo zatvorite mogao bi propustiti i curiti.

Rumenilo se nanosi četkicom koja također liči onoj laka za nokte, ali je dosta tanka. Rumenilo je vrlo rijetko, ali pigmentirano, a boja je prekrasna jarko crveno-ružičasta (bez brige, nije scary na licu). Nanosi se tako da četkicom stavite nekoliko točkica na obraze te ih potom razmažete prstima. Vrlo je jednostavno regulirati intenzitet boje; stavljate slojeve rumenila dok ne postignete željenu nijansu (ja stavljam 3 sloja). Rumenilo izgleda vrlo, vrlo prirodno i ukoliko ga dobro zblendate prstima (to nije problem jer je, kao što rekoh, vrlo tekuće) nitko neće skužiti da ga imate - moja sestra kaže da izgleda "kao da sam provela cijelo popodne na zraku" thumbup

Trajnost ovog rumenila je odlična - jednom kad ga nanesete ne morate cijeli dan brinuti je li nestalo ili se razmazalo - boja se jednostavno upije u kožu i ne mrda, a izgleda prekrasno! Ipak, tu za mene postoji i jedan mali problemčić što se tiče tog blendanja prstima - upravo činjenica da se boja upije u kožu znači da su mi cijeli dan prsti pofarbani i ja uopće ne mogu pronaći način da tu boju izvučem iz njih - ičime!! Probala sam kreme, skidače šminke (čak i uljne, one dvofazne), sapun.. Zasad ništa nije pomoglo, pa razmišljam o tome da pokušam rumenilo razmazivati onim gustim spužvicama za puder..

Jedan veliki plus ovom rumenilu za mene je miris ruže koji je intenzivan kad otvorite bočicu, ali na licu se jedva osjeti. Ne smeta i neće se miješati sa vašim parfemom.

Na poleđini bočice piše: "The sexiest flush you can get from a bottle. Innocent yet provocative. Our rose tinted cheek stain is see through color that endures it all... even it the thralls of passion. To use: apply three dots to the apples of your cheeks and blend quickly with fingertip."

Ovo rumenilo kod nas se može nabaviti u Sephori, a cijena mu je oko 275kn. To je pomalo papreno, ali ovo rumenilo ćete zaista imati mjesecima. Usto, možete ga u slučaju nužde staviti i na usne - izgleda prekrasno i traje dugo, dugo.. Ipak, imajte spremno labelo jer bi vam usne mogle biti suhe, a i nemojte iskušavati okus - pomalo je gorko tuzan

Imate li vi ovo rumenilo? Što mislite o njemu? Imate li kakav savjet za bolje korištenje?
- 11:53 - Komentari (6) - Isprintaj - #

16.08.2010., ponedjeljak

Adrience Oligosource krema za lice

Jedan mali review moje trenutačno najdraže kreme za lice, jer je Lorelai to tražila wink

Samo da odmah na početku kažem da nisam vješta u pisanju recenzija pa .. slobodno recite ako sam zaboravila koju važnu informaciju sretan

Dakle, recenzirat ću proizvod čije je puno ime Adrience Oligosource Hydrating Protective Care sa SPF 20. To je dnevna hidratantna krema koja dolazi u tubici od 50ml, iz koje se jednostavno istisne odgovarajuća količina kreme (super je što tubica stoji naopako pa se krema spušta prema dolje i nema problema s cijeđenjem kreme kad bude pri kraju), i što je vrlo higijensko rješenje.
Krema je srednje gustoće i vrlo se lako razmazuje i brzo upija. Potrebna je mala količina kreme za cijelo lice i vrat (npr. veličina zrna graha). Blagog je mirisa.
Krema obećava zaštitu od Sunca jer sadrži UVA i UVB filtre . Evo malo općenito o tome, za svaki slučaj: UVA zrake prodiru dublje u kožu i uzrokuju prerano starenje stanica kože te njihovim djelovanjem može doći do razvoja fototoksičnih ili fotoalergijskih reakcija. UVA zrake su također odgovorne za stvaranje slobodnih radikala kisika koji dodatno oštećuju stanice. UVB zrake su manje prodorne, no također vrlo štetne jer uzrokuju opekotine od Sunca, oštećuju DNA stanica te mogu dovesti do razvoja raka kože odnosno melanoma. Krema također ima SPF20 - to je kratica za Sun Protection Factor i mjeri se eksperimentalno, izlaganjem grupe ljudi svjetlosti koja imitira podnevnu Sunčevu svjetlost, ali u zatvorenom prostoru. Jedna grupa ima, a druga nema kremu sa zaštitnim faktorom te se SPF dobiva dijeljenjem broja minuta nakon kojih je koža pocrvenila kod ljudi sa kremom, te kod onih bez kreme. Krema sa SPF20 bi vas trebala štititi od crvenila kože 20 puta duže od vremena koje bi bilo potrebno da koža pocrveni bez kreme, ali naravno, to je sve relativno pa se preporuča kremu nanositi prije izlaganja Suncu, te redovito nekoliko puta dnevno, čak i ako ste recimo u hladu.
Krema obećava i trenutačnu hidrataciju lica - ja sam zaista primijetila da krema osvježi kožu lica, nije teška i ne začepljuje pore i općenito je vrlo ugodna za nositi. Meni je dovoljno nanijeti ju jedan put dnevno, i to ujutro odmah nakon umivanja (da ne bih kasnije zaboravila), pokazalo se da dobro funkcionira kao podloga za šminku jer lijepo zagladi kožu. Ja imam kremu za normalnu do suhu kožu i u potpunosti mi odgovara (inače imam suhu kožu lica, pogotovo na obrazima, a povremeno mi bude vidljiva masnija T-zona).
Ova krema nema dodanih boja, a obogaćena je atomiziranom morskom vodom iz Jadrana koja je bogata mineralima i olakšava koži da zadrži prirodnu razinu vlage i oligoelemenata neophodnih za normalnu funkciju stanica kože. Krema je pogodna i za osjetljivu kožu, a pomaže i kod obrani od vanjskih utjecaja kao što su zagađenje zraka, smog, dim i sl. Jedan od sastojaka ove kreme je i AquaBIO-3 kompleks koji je patentirani kompleks morskih aktivnih sastojaka koji sinergijskim djelovanjem koži pružaju optimalan fiziološki status. Dakle, ova krema će za vas učiniti sve, osim što se neće sama namazati na vaše lice smijeh - i jednom kad je stavite možete bezbrižno izaći van, bez straha od opeklina od sunca, smoga i svih ostalih gadosti kojima je naša koža svakodnevno izložena.
Krema ima rok trajanja 12 mjeseci od otvaranja.
Uz ovu kremu možete koristiti i druge proizvode iz iste linije, kao što je okoloočna krema sa SPF15, intenzivni serum i dr.
Proizvođač ove kreme je Jadran Galenski laboratorij d.d. iz Rijeke, više o kremi možete saznati na službenoj stranici kojom sam se i ja poslužila za neke podatke.

I za kraj nekoliko slikica:


Evo, jel to ok recenzija bila? wave
- 14:05 - Komentari (4) - Isprintaj - #

15.07.2010., četvrtak

Volim ovaj video.. :)

Prvo zgasite muziku na desnom dijelu stranice.. i uživajte wave



- 11:50 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2011  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i malo o meni

..magic's in the music and the music's in me...

Brojač posjeta & otkud me posjećujete

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se